Bestuurskunde

Article

Bestuurskunde als bondgenoot

Hoe bestuurskunde ons helpt bij de grote uitdagingen van onze tijd

Trefwoorden Societal Public Administration, Connective Abilities, Knowledge Exchange, Value-driven Government, Dutch Association of Public Administration
Auteurs Hanke Bruins Slot
DOI
Auteursinformatie

Hanke Bruins Slot
Mr.drs. H.G.J. Bruins Slot is sinds 5 september 2023 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte IV. Tussen 10 januari 2022 en 5 september 2023 was zij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in dat kabinet.
  • Samenvatting

      The Netherlands has the most public administration scholars per capita in the world. Rather than analysing and understanding problems, they often want to contribute to tackling them. That is why public administration scholars are valuable to civil servants. In this article, the minister of the Interior, Hanke Bruins Slot, mentions three crucial challenges for strengthening connections between scholarship and policy: investing in a value-driven government; recognising the value of operations and implementation; and paying more attention to justice and equality. The quality of government can be structurally improved if the exchange of knowledge and experience between the two worlds is properly organized. Public administration scholars can act as scholarly allies.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.