Bestuurskunde

Article

Het publiek belang geven

Hoe de bestuurskunde middels een publiekgerichte en verbeeldende blik een impactvolle bijdrage kan leveren aan digitaliseringsvraagstukken

Trefwoorden digitalization, public administration, public issues, algorithmization
Auteurs Lucy van Eck
DOI
Auteursinformatie

Lucy van Eck
L. van Eck, MSc is student aan de Research Master in Public Administration and Organisational Science aan de Universiteit Utrecht. Met dit essay won Lucy de VB-essaywedstrijd in de categorie studenten.
  • Samenvatting

      How can public administration be of positive significance in contributing to major societal challenges? After fifty years, the Dutch Association for Public Administration (VB) takes stock of what has been achieved, offering an opportunity to look towards the future with hope. This essay revolves around the question of how public administration as an academic discipline can remain impactful in the next fifty years. This question is applied to a topic which seems to become more pressing day by day; digitalization and algorithmization of society. This essay is a plea for public administration that puts the public at its core again, and wherein public administration scholars engage with societal issues in an imaginative, explorative and playful way. Moreover, this essay serves as a space for personal reflections on a self-conscious discipline by a student who is at the brink of starting her career in this inspiring and challenging academic field.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.