Bestuurs­wetenschappen

Discussion

De Canon van Participatie: in 27 vensters door de Nederlandse participatiegeschiedenis – deel 2

Auteurs Vincent van Stipdonk, Alan Tinkhof en Tom Radstaak
DOI
Auteursinformatie

Vincent van Stipdonk
Drs. V.P. van Stipdonk is zelfstandig Politiek Raadgever & Redacteur en redactielid van Bestuurswetenschappen.

Alan Tinkhof
A. Tinkhof BSc LLB is participatieadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij deed aan de Universiteit Leiden de bachelors recht en bestuurskunde. Hij doet nu in Leiden de master management van de publieke sector.

Tom Radstaak
T. Radstaak MPA LLB is strategisch adviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij deed een master bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afstudeerrichting beleid, bestuur en politiek, en daarvoor in Rotterdam de bachelors recht en bestuurskunde.
  • Samenvatting

      The Canon of Participation shows the development of Dutch participation in 27 illustrative and sometimes iconic stories. This shows how participation is a common thread throughout the Dutch political-administrative history. The canon looks at the context in which professionals in participation now work from a government perspective. We walk through history in seven-league boots. We always learn lessons for the future from the stories of the past. The previous issue of this magazine discussed the first 14 stories. This issue will present the remaining 13 stories. This is an adaptation of the Canon of Participation, which can be found at www.kennisknooppuntparticipatie.nl/canon. The online version of the canon contains more detailed descriptions, interpretation, background information, illustrations and source references. People can also respond to the canon in the online version, because just like participation itself, the canon is never fully developed. The canon was commissioned by the Participation Knowledge Exchange of the Dutch Ministry of Infrastructure and Water Management.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.