Bestuurs­wetenschappen

Article

De verbetering van de maatschappelijke positie van sekswerkers door Nederlandse gemeenten

Een kwestie van recht en regel?

Auteurs Noor Swart
DOI
Auteursinformatie

Noor Swart
Mr. N.J.L. Swart is promovenda en docente bij de sectie Algemene Rechtswetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid. Ze doet onderzoek naar het recht om te demonstreren, in het bijzonder naar de situaties waarin dit recht botst met andere fundamentele rechten.
  • Samenvatting

      In this article, based on a case study in three Dutch municipalities (Groningen, Tilburg and Zwolle) , the author analyzes in a structured manner what municipalities are doing to improve the social position of sex workers, and what the role of legislation and regulations is in this regard. Central to this are the four resources that are associated with the concept of social position and its improvement: social capital, cultural capital, economic capital and personal capital. Municipal activities that contribute to improving the social position of sex workers in that area are explained for each resource. This is followed by an exploration of the role of legislation and regulations in improving the position of sex workers, in which the author studies the extent to which ‘hard’ side of the policy – the legislation and regulations – is congruent with the ‘soft’ side of the policy – that part of the sex work policy that is not shaped by legislation and regulations, such as the financing of various aid organizations and social initiatives. This makes it clear that legislation and regulations not only contribute to improving the position of sex workers, they also work against them.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.