Bestuurskunde

Artikel

Politie en twitter

Coproductie en community policing in het informatietijdperk

Trefwoorden community policing, Twitter, co-production, police
Auteurs Albert Meijer, Stephan Grimmelikhuijsen, Danielle Fictorie en Aline Bos
Auteursinformatie

Albert Meijer
Dr A. Meijer, S.G. Grimmelijkhuijsen MSc, LLB, D. Fictorie en Aline Bos MSc zijn verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, respectievelijk als universitair hoofddocent, promovendus, student-assistent en onderzoeker/adviseur.

Stephan Grimmelikhuijsen
Dr A. Meijer, S.G. Grimmelijkhuijsen MSc, LLB, D. Fictorie en Aline Bos MSc zijn verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, respectievelijk als universitair hoofddocent, promovendus, student-assistent en onderzoeker/adviseur.

Danielle Fictorie
Dr A. Meijer, S.G. Grimmelijkhuijsen MSc, LLB, D. Fictorie en Aline Bos MSc zijn verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, respectievelijk als universitair hoofddocent, promovendus, student-assistent en onderzoeker/adviseur.

Aline Bos
Dr A. Meijer, S.G. Grimmelijkhuijsen MSc, LLB, D. Fictorie en Aline Bos MSc zijn verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, respectievelijk als universitair hoofddocent, promovendus, student-assistent en onderzoeker/adviseur.
  • Samenvatting

      Twitter offers the police a wide range of opportunities for improving communication with citizens. The police can inform large groups of citizens about activities through brief messages and ask citizens for information. In this manner, Twitter can be expected to contribute to police investigations and community policing. In view of these opportunities, it is not surprising that many police departments and individual police officers have started to use Twitter for communicating with citizens. The fact that police Twitter accounts have thousands of followers shows that many citizens are interested in these messages. This article explores current police practices of using Twitter and highlights the expected benefits, possible limitations and perverse effects.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.