Res Publica

Article

Relativiteit en succes van een Europees voorzitterschap

Het Belgisch voorzitterschap van naderbij bekeken

Auteurs Jan Beyers en Bart Kerremans

Jan Beyers

Bart Kerremans
  • Samenvatting

      The Belgian Presidency is generally seen as being a success. On many difficult questions, the Belgians succeeded in forging compromises between the member states. There is a risk however, that the apparent successes of this Presidency will lead to an over-estimation of the role which a EU-president can play. Therefore, it is important to pay attention to its limits and possibilities. It can help to relativize the Belgian presidency and to improve insights into the potential role of EU-presidents within the decision-making of the European Union.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.