Res Publica

Article

La participation politique en Belgique ...

Essai de mesure des attitudes

Auteurs Michel Collinge

Michel Collinge
  • Samenvatting

      Political participation in Belgium is analysed according to two types of political participation: conventional participation and protestation, measured by a Guttman scale. The study describes the two types of political participation in the different regions in Belgium: Flanders, Wallonia and Brussels. A comparaison with some western countries is made. Political participation in Belgium is weak. It depends on the regional division and the sociological characteristics. Moreover, political participation is linked to the Belgian traditionnal clivages.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.