09273387_covr Rss

Bestuurskunde

Bestuurskunde is een Nederlandstalig wetenschappelijk tijdschrift met een onafhankelijke redactie van de Vereniging voor Bestuurskunde. Het is een tijdschrift van en voor bestuurskundigen en anderen die geïnteresseerd zijn in het verschijnsel openbaar bestuur. Bestuurskunde publiceert artikelen over alles wat te maken heeft met de inrichting en werking van het openbaar bestuur. Geen enkel substantieel vraagstuk in het openbaar bestuur wordt hierin uitgesloten. Zo schenkt het tijdschrift aandacht aan alle organisaties en actoren in het openbaar bestuur, op zich en in relatie tot de samenleving. Bestuurskunde publiceert eveneens artikelen over het vakgebied zelf, in casu over onderwijs en onderzoek aan universiteiten en hogescholen, en over de arbeidsmarkt van bestuurskundigen.


Daarnaast besteedt Bestuurskunde elk nummer aandacht aan een bepaald thema. In deze themadelen worden actuele ontwikkelingen in het openbaar bestuur of de bestuurskunde kritisch, met reflectie en beschouwelijke distantie, vanuit meerdere perspectieven belicht. Themadelen worden samengesteld door een themaredactie bestaande uit wetenschappers en/of professionals uit de praktijk.

 

De auteursinstructie en handleiding voor themaredacties zijn verkrijgbaar bij de redactiesecretaris mw. dr. S.A.C. Keulemans via shelena.keulemans@ru.nl.

Extra materiaal

Auteursrichtlijnen

Redactie

Prof. dr. Jan-Kees Helderman (redactievoorzitter), Dr. Shelena Keulemans (redactiesecretaris), Dr. Marleen Bekker, Dr. Meike Bokhorst, Dr. Rianne Dekker, Dr. Marieke van Genugten, Dr. Jolien Grandia, Drs. Thijs Jansen, Dr. Toon Kerkhoff, Dr. Yvonne Kleistra, Dr. Peter van der Knaap, Dr. Mirjan Oude Vrielink, Dr. Judith van der Veer, Dr. Wouter Jan Verheul, Dr. Haiko van der Voort, Prof. mr. dr. Stavros Zouridis.