Bestuurs­wetenschappen

Discussion

De Canon van Participatie: in 27 vensters door de Nederlandse participatiegeschiedenis – deel 1

Auteurs Vincent van Stipdonk, Alan Tinkhof en Tom Radstaak
DOI
Auteursinformatie

Vincent van Stipdonk
Drs. V.P. van Stipdonk is zelfstandig Politiek Raadgever & Redacteur en redactielid van Bestuurswetenschappen.

Alan Tinkhof
A. Tinkhof BSc LLB is participatieadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij deed aan de Universiteit Leiden de bachelors rechten en bestuurskunde. Hij doet nu in Leiden de master Management van de publieke sector.

Tom Radstaak
T. Radstaak MPA LLB is strategisch adviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij deed een master bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afstudeerrichting beleid, bestuur en politiek, en daarvoor in Rotterdam de bachelors rechten en bestuurskunde.
  • Samenvatting

      The Canon of Participation shows the development of participation in 27 illustrative and sometimes iconic stories. This shows how participation is a common thread through our political-administrative history. The canon looks at the context in which participation professionals now work from a government perspective. We walk through history in seven-league boots. From the stories of the past, we always learn lessons for the future. This issue discusses the first fourteen windows. The next issue of this journal will present the remaining thirteen windows. This is an adaptation of the Canon of Participation, which can be found at www.kennisknooppuntparticipatie.nl/canon. The online version of the canon contains more extensive descriptions, interpretation, background information, illustrations and source references. And there people can also respond to the canon, because just like participation itself, the canon is never fully developed. The canon was commissioned by the Knowledge Exchange Participation of the Dutch Ministry of Infrastructure and Water Management.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.