Verfijn uw zoekresultaat

Zoekresultaat: 4 artikelen

x

    In this feature authors discuss recent research findings that are of interest to readers of Beleid en Maatschappij.


Prof. dr. Paul De Beer
Prof. dr. Paul de Beer is Henri Polak hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, mededirecteur van het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en wetenschappelijk directeur van het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, De Burcht.

Prof. dr. Paul De Beer
Prof. dr. Paul de Beer is Henri Polak hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam en mededirecteur van het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS).

    The contraction of the labour force evokes both promising and gloomy prospects. Promising, because unemployment is expected to be a thing of the past, gloomy, because a shortage of labour could endanger our future prosperity. This article shows that both prospects are wrongfully based on a static perspective of the labour market, which neglects the underlying dynamics. Since the demand and the supply of labour adjust to one another, the future labour market will not be completely different from the present one. Moreover, the ageing of the labour force has nearly reached its apogee and the age composition of the labour force will not change much in the next 25 years. Thus, the problems of a contracting labour market will be remarkably similar to the problems of the expanding labour market of the past decades.


Paul de Beer
Paul de Beer is Henri Polak-hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij verbonden aan De Burcht (Centrum voor Arbeidsverhoudingen) en het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS). Correspondentiegegevens: Prof. dr. P.T. de Beer Universiteit van Amsterdam Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) Plantage Muidergracht 12 1018 TV Amsterdam p.t.debeer@uva.nl
Casus

De verzorgingsstaat herwogen

Het gelijk van de verzorgingsstaat

Tijdschrift Beleid en Maatschappij, Aflevering 2 2007
Auteurs Paul de Beer, Jelle van der Meer en Pieter Pekelharing
Auteursinformatie

Paul de Beer
Paul de Beer (1957) is Henri Polak-hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam en verbonden aan het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en De Burcht (Centrum voor Arbeidsverhoudingen). Tezamen met Jelle van der Meer en Pieter Pekelharing stelde hij het boek Gelijk. Over de noodzakelijke terugkeer van een klassiek ideaal (De Balie/Van Gennep 2006) samen.

Jelle van der Meer
Jelle van der Meer is journalist en publicist; o.a. redacteur van Grenzeloze solidariteit; naar een migratiebestendige verzorgingsstaat (2004). Tezamen met Paul de Beer en Pieter Pekelharing stelde hij het boek Gelijk. Over de noodzakelijke terugkeer van een klassiek ideaal (De Balie/Van Gennep 2006) samen.

Pieter Pekelharing
Pieter Pekelharing is docent ethiek en sociale en politieke filosofie aan de universiteit van Amsterdam. Tezamen met Paul de Beer en Jelle van der Meer stelde hij het boek Gelijk. Over de noodzakelijke terugkeer van een klassiek ideaal (De Balie/Van Gennep 2006) samen.
Interface Showing Amount
U kunt door de volledige tekst zoeken naar alle artikelen door uw zoekterm in het zoekveld in te vullen. Als u op de knop 'Zoek' heeft geklikt komt u op de zoekresultatenpagina met filters, die u helpen om snel bij het door u gezochte artikel te komen. Er zijn op dit moment twee filters: rubriek en jaar.