Bestuurs­wetenschappen

Practice

Samenwerken op afstand: thuiswerken als het nieuwe normaal?

Auteurs Jort Kamphuis
DOI
Auteursinformatie

Jort Kamphuis
J.C. Kamphuis MSc is afgestudeerd publiekmanagementstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met specifieke interesse in HR-vraagstukken binnen de publieke sector. Hij doet nu een master Filosofie van cultuur en bestuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Samenvatting

      This contribution concerns a report of an exploratory study into the influence of working from home on the management of those concerned of and by Dutch municipalities. First of all, theoretical expectations have been formulated that deal with the way in which working from home can influence the management of these related parties. To use process tracing as an analysis method, these expectations were operationalized in the methodological framework, so that evidence could be formulated that had to be found in the collected data to demonstrate the mechanism. Subsequently, about twenty structured interviews were held with employees from twenty different municipalities in order to gain insight into the presumed mechanisms. Based on these twenty interviews, it can be concluded that working from home has indeed influenced the management of those concerned by municipalities, but that this has not led to a reduction in the safeguarding of public interests.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.